Doet een brazilian wax pijn?

Een van de meest gestelde vragen is hoe pijnlijk een Brazilian wax is.

Bij een Brazilian wax wordt er haar verwijdert van een gevoelige plek. Dit zal dus nooit helemaal zonder enige pijn gaan. Er zijn wel een paar tips om de pijn te verminderen.

 

Tip 1: start niet meteen met de Full BraziIlian wax

Als je voor de eerste keer je bikinilijn laat harsen is het verstandig om niet meteen alles te doen. De experts adviseren vaak om eerst bijvoorbeeld een Brazilian String wax te doen. Hierbij blijft het haar op de meest gevoelige plekken nog zitten.

Na een aantal behandelingen kun je er dan voor kiezen om steeds een stapje verder te gaan.

 

Tip 2: kies een salon die een harde wax gebruikt

Als een salon een harde wax gebruikt dan is dit over het algemeen minder pijnlijk dan een zachte wax. De harde wax koelt namelijk af en wordt hard nadat het is aangebracht. Hierdoor krimpt het en worden de haartje goed pakt. Vervolgens kan het er eenvoudiger vanaf worden gehaald.

 

Tip 3. Juiste nabehandeling

Als je na je brazilian wax later wat lichte irritatie of bobbeltjes krijgt helpt het om een lichte body scrub te gebruiken. Als je daarna een verkoelende lotion op smeert dan zal dit de irritatie verminderen.

 

Tip 4: herhaal je brazilian wax elke 3-4 weken

De echte veteranen zweren dat de eerste keer het meeste pijn doet. Daarna is het stukken minder pijnlijk. Na elke keer groeien de haartje dunner en lichter terug. Door regelmatig te harsen wordt het daardoor steeds minder pijnlijk.

De Education Director van de European Waxing Center’s, Melanie Gilliland, adviseert ook om elke 3 tot 4 weken je te laten waxen. Ook in de wintermaanden is het belangrijk om deze routine vast te houden omdat je dan het minste pijn hebt en het beste resultaat.

 

Tip 5: Onthoud de naam van je schoonheidsspecialiste

Het is slim om de naam van je schoonheidsspecialiste te onthouden. Hierdoor kun je een vervolgafspraak weer bij haar boeken en zal je je minder opgelaten voelen dan wanneer je weer een ander hebt.