Brazilian wax bij Salon

Als je voor een eerste keer voor een Brazilian wax gaat is het altijd spannend. Je ligt daar toch bloot voor iemand die je niet kent. Hier vertellen we stap voor stap wat je kunt verwachten bij je eerste behandeling.

 

Bij aankomst

Als je aan de beurt bent bij je schoonheidsspecialiste kom je in een aparte behandelkamer. Deze kamer heeft een aparte deur zodat je wat privacy hebt.

 

Behandeling kiezen

Er zijn veel verschillende varianten van de brailian wax. De schoonheidsspecialiste zal je vragen welke je wil. Hierbij is het belangrijk dat je niet alleen de naam noemt van de behandeling, maar ook uitlegt hoe je wil dat het er uit komt te zien. Sommige schoonheidsspecialiste gebruiken andere termijn of namen.

Een tip is om bij de eerste keer te kiezen voor een Brazilian string wax. Dan blijft het haar op je meest gevoelige delen nog zitten. Na verloop van tijd kun je dan kiezen om steeds verder te gaan als je dat wil. Een andere tip is om een harde wax te kiezen. Deze is minder pijnlijk.

 

Je uitkleden

De schoonheidsspecialiste zal je vragen om je beneden kleding uit te doen en op de tafel te liggen. Vervolgens kun je je bedekken met een schone handdoek of papieren doek. Het kan zijn dat je een papieren string krijgt om aan te trekken of je kunt er om vragen. Met zo'n string aan heb je iets meer privacy tijdens de behandeling omdat de schoonheidsspecialiste deze dan alleen opzij schuift voor de plekken die ze op dat moment gaat harsen.

Na deze instructie laat schoonheidsspecialiste je dan meestal even alleen zodat je je rustig kunt uitkleden en kan gaan liggen.

 

De behandeling

Nu is het moment daar. De meeste schoonheidsspecialiste beginnen aan de voorkant en werken dan naar achter.

De behandeling is met zachte wax net iets anders dan met harde wax. Bij zachte wax kan de schoonheidsspecialiste namelijk een beetje talkpoeder op je huid doen. Talkpoeder helpt de wax om minder aan je huid te plakken.

Een ervaren schoonheidsspecialiste werkt snel want dat is minder pijnlijk. Dat is vergelijkbaar met een pleister er af trekken.

Vervolgens pakt de schoonheidsspecialiste een aantal spatels. De eerste spatel doopt ze in de warme wax. Vervolgens brengt ze de wax aan op je huid en haar. Daarna pakt ze een soort papierstrip en wrijft deze op de plek. Hierdoor hecht de wax met haar aan het papiertje. Als de wax is afgekoeld trekt ze de strip er af. Hiermee worden de haren met wortel en al verwijdert.
Het kan zijn dat ze vraagt of je wil helpen met het strak trekken van je huid. Vooral dicht bij je intieme delen is dat prettiger om zelf te doen.

Tip: Als dit te pijnlijk is voor je kun je vragen of ze kleinere stukjes wil doen.

 

Houdingen

Om de gehele behandeling goed uit te kunnen voeren zal de schoonheidsspecialiste je vragen om in verschillende houdingen te liggen. Je been opzij doen, op je buik liggen of je knieen naar je borst trekken.

 

Afronding

Als de behandeling klaar is zal de schoonheidsspecialiste de haartjes die gemist zijn epileren. Als je nog war haar wil laten staan dan zal ze dit in model knippen.

Als alles mooi is kan de schoonheidsspecialiste nog een lotion aanbrengen. Dit is verkoelend en voelt prettig.

Als dit allemaal gebeurd is heb je je eerst brazilian wax gehad. Nu kun je voelen hoe heerlijk glad het aanvoelt.