Brazilian wax stijlen

Er zijn veel verschillende stijlen en soorten van de brazilian wax. Je kunt kiezen welke je wil, maar let er op dat elke schoonheidsspecialiste haar eigen benaming heeft voor deze stijlen. Geef dus duidelijk aan hoe je het wil.

 

Vragen die Schoonheidsspecialiste je stelt

Als je bij een schoonheidsspecialiste komt zal ze in principe vragen wat je aan de voorkant, zijkant en achterkant wil.

 

Wat wil je met de voorkant
Met de voorkant bedoelt je schoonheidsspecialiste in principe alles boven je vagina. hierbij kun je dus kiezen voor een streepje, een driehoek of iets anders.

 

Wat wil je met de zijkanten
Met de zijkant bedoelt je schoonheidsspecialiste de zijkant van je vagina en bij je liezen. Hier kun je kiezen om alleen je liezen of zichtbare delen buiten je bikini te harsen en niet de zijkant van je vagina.

 

Wat wil je met de achterkant
Met de onderkant bedoelt je schoonheidsspecialiste je bilnaad en anus. Je kan er hierbij ook voor kiezen om alleen de zichtbare delen buiten je string te laten harsen.

 

Hoe lang wil je de haartje hebben
Als je kiest om een beetje haar te laten staan, dan kan de schoonheidsspecialiste het trimmen. Hierbij kan ze vragen hoe lang je de haartjes wil hebben. Meestal is dat een millimeter of 3 tot 4.

Welke soorten, namen of stijlen zijn er van de Brazilian wax

Full Brazilian wax
Bij deze variant wordt al het haar aan de voorkant, zijkanten en achterkant weggeharst. Deze variant wordt ook wel eens de Hollywood wax genoemd omdat dit volgens sommige in Hollywood gestart is.

 

Brazilian Strip wax
Bij deze variant wordt al het haar aan de zijkanten en achterkant weggehaald behalve aan de voorkant. Hier blijft een klein verticaal streepje zitten boven je vagina. Meestal is de breedte 1cm en de lengte ongeveer 3cm.

 

Brazilian string wax
De brazilian string wax is er vooral op gericht om al je haar buiten je string te verwijderen. Hierbij wordt aan de voorkant meestal een iets breder streepje behouden. Aan de zijkanten wordt het zichtbare haar in je lies verwijdert. Aan de achterkant wordt het haar buiten je string verwijdert.

 

Brazilian Triangle wax
Deze variant heeft aan de voorkant een driehoekje. De driehoek staat met de punt naar beneden. De grote van het driehoekje varieert, maar is meestal 3 tot 4 cm breed aan de bovenkant.
Bij deze variant is het erg wisselend wat de specialiste met de zijkant en achterkant doet. Meestal wordt ook hier alleen het zichtbare haar buiten de bikinilijn verwijdert.

 

Exotische varianten
Naast deze soorten zijn er ook nog exotische varianten. Het gaat hierbij altijd om de voorkant. Zo is een pijl, hartje of bliksemsticht een veel voorkomende variant, maar je kunt het ook nog gekker maken. Hierbij komt het vooral neer op je eigen creativiteit en de vaardigheden van de schoonheidsspecialiste.