Brazilian wax technieken

Als je voor een wax behandeling kiest zijn 2 verschillende technieken of methoden waar je uit kunt kiezen. De Soft wax of de Hot wax, ook wel harde wax bedoelt. Hier lees je de voor en nadelen van de twee.

 

Soft wax

De soft wax is een van de meest gebruikte wax soorten. Hierbij wordt de wax in een dun laagje aangebracht op de huid. Vervolgens wrijf je er een stukje papier op. Door dit goed op te wrijven hecht het papier aan de huid en aan de haren. Hierna trek je de strip met haren en al er vanaf.

Volgens de experts is de stripwax de meest pijnlijke variant. Dit komt omdat het net zo goed hecht aan de haren als aan de huid. Dit is prima te gebruiken voor minder gevoelige gebieden zoals benen of armen. Het wordt afgeraden aan beginners om je bikinilijn te waxen met de stripwax.

 

Hot wax

Een andere methode om te harsen is de hard wax. Deze wax wordt warm gemaakt en daarna wat dikker aangebracht. Het voordeel van de hot wax is dat deze, nadat hij is aangebracht, krimpt. Doordat de wax hard wordt en krimpt hecht hij meer aan de haren in plaats van je huid. Ook wordt er met een harde wax beter de kleinere, lastigere haartjes verwijdert omdat het beter pakt dan sift wax. Vervolgens trekt je snel de wax er vanaf.

Sommige schoonheidsspecialisten brengen eerst wat talkpoeder of olie aan voordat ze de hot wax aanbrengen. Hierdoor plakt de wax minder aan de huid. Een ander voordeel van de harde was is dat de haren beter worden meegetrokken. Hierdoor heb je minder last van ingegroeide haren en blijven de haren ook langer weg.

Als je gevoelige zones gaat waxen zoals je bikinilijn is het verstandig om een hot wax te gebruiken. Voor grotere oppervlaktes die minder gevoelig zijn zoals je benen kun je een zachte wax gebruiken.