Welke voorbereidingen vooraf?

Voordat je een Brazilian wax behandeling neemt zijn er een paar voorbereidingen die je kunt treffen.

 

Hoe lang moet je haar zijn

Als je op bezoek gaat voor je behandeling dan is de regel dat je ongeveer een haarlengte van een halve centimeter hebt. Dit geldt voor fijn haar. Ongeveer de lengte van een rijstkorrel. Als je wat dikker haar hebt dan is het goed om het iets langer te houden.

 

Was je goed

Voordat je voor je brazilian wax gaat is het verstandig om je goed te wassen. De ervaring is al wat ongemakkelijk dus de gedachten dat alles fris en schoon is helpt je ontspannen.

 

Niet scrubben

Het is niet verstandig om vooraf te scrubben. De hars verwijdert al dode cellen dus als je vooraf scrubt dan irriteert dit de huid nog meer.

 

Doe zacht ondergoed aan

Na je behandeling is je huid gevoelig. Als je dus zacht ondergoed aan hebt dan voelt dit een stuk prettiger. Of als je er geen problemen mee hebt, doe geen ondergoed aan.
Ook is het verstandig een ruimere of baggy broek aan te doen. Je huid is gevoelig en als je daarna in een skinny jeans moet dan schuurt dit.

 

Wees relaxt

Vooral bij de eerste keer is het verstandig om een relaxt dagje gepland te hebben. Als je ontspannen bent dan beweren de experts dat je minder gevoelig bent.

 

Plan niks na je behandeling

De eerste keer kan het vrij lang duren. Soms 45 minuten tot een uur. Omdat je wat spanning en pijn hebt gehad zul je een beetje uitgeput zijn. Daarnaast zal het een beetje nabranden dus is het verstandig om na je behandeling niet te veel gepland te hebben.