Waar op letten bij salon keuze?

Er is een groot aanbod van schoonheidsspecialisten en het is vaak moeilijk om een keuze te maken. We hebben hier een paar tips die je kunnen helpen om de juiste voor jou te kiezen.

 

Tip 1: Zoek in Google op Schoonheidsspecialiste

Als je op zoek bent naar een schoonheidsspecialiste bij je in de buurt, dan is het slim om eens op Google te zoeken. Als je de zoekterm "schoonheidsspecialiste" invoert en je plaatsnaam, dan zie je meteen een overzicht.

 

Tip 2: Bekijk de website van de schoonheidssalon

Er zijn een hoop schoonheidsspecialisten die een website hebben. De website geeft je een beeld van hoe professioneel een salon is. Daarnaast vind je vaak ook informatie over de behandelingen die er gegeven worden en de prijzen.

Ook de schoonheidsspecialiste zelf kun je er zien vaak met een verhaaltje "over ons". Omdat een behandeling erg persoonlijk is vinden veel klanten het prettig om de schoonheidsspecialiste even gezien te hebben. Daarnaast wordt er ook vaak gemeld hoeveel jaar ervaring de schoonheidsspecialiste heeft.

 

Tip 3: Bekijk of een schoonheidssalon is aangesloten bij de branche vereniging.

De branche vereniging van schoonheidsspecialiste is ANBOS. Om hier aangesloten te zijn dienen de schoonheidssalons te voldoen aan een aantal richtlijnen zoals een diploma voor schoonheidsspecialiste hebben, de hygiene code naleven en nog meer.

Kijk hier voor aangesloten schoonheidsspecialisten 

 

Tip 4: Vraag om diploma's

Sommige behandelingen zijn specialisaties. Hiervoor moeten de schoonheidsspecialiste aanvullende opleidingen gevolgd hebben. De goede schoonheidssalons hebben hun diploma's en certificaten op de website staan, maar anders kun je er ook gewoon naar vragen.

 

Tip 5: De Prijs

Als laatste is het belangrijk om ook de prijs te vergelijken. Omdat er veel schoonheidssalons zijn zien we niet hele grote prijsverschillen. Het voornaamste advies is vooral om niet de goedkoopste te kiezen.
Er zijn schoonheidssalons die voor een behandeling van een uur €30,- rekenen of minder zelfs. Een schoonheidssalon die loon, vaste lasten, opleiding, hygiene, etc moet betalen kan hier simpelweg niet van rond komen. Dit betekent vaak helaas dat je een niet opgeleide schoonheidsspecialiste krijgt. Daarnaast is vaak de hygiene van de salon ook niet zoals het hoort en worden er goedkope producten gebruikt.